jueves, 31 de diciembre de 2015

Discontinued wines tasting at El Doce, Granada / Vinos descatalogados en El Doce, Granada


This time José Antonio Gutiérrez Ruz proposed us a tasting of sold out wines, discontinued quality wines (sold out due to its rarity or its price). 

The list:

- As Sortes,
- Contino Graciano
- Corullón
- Ferrer Bobet,
- Valtravieso VT
- Matador
- Miyamoto

All of them range from 30 to 50 euros. Finally, Antonio López de la Casa, Fontedei's enologist, carried two wines more as a gift for the participants: the white Albayda and the red Garnata, their upmarket products.

Esta vez José Antonio Gutiérrez Ruz nos ha propuesto una cata de vinos agotados, descatalogados bien por su rareza o por su precio.
La lista:
- As Sortes,
- Contino Graciano
- Corullón
- Ferrer Bobet,
- Valtravieso VT
- Matador
- Miyamoto

Todos ellos oscilan entre 30 y 50 euros. A lo que se añadió que Antonio López de la Casa, enólogo de Fontedei, trajo dos vinos más: el blanco Albayda y el tinto Garnata, sus dos vinos de gama alta.




















The sommelier preparing the tasting
El sumiller preparando la cata

Regarding the wines, the white As Sortes from Alvaro Palacios winery is a safe bet, a white with barrel, a very mineral one. Lasting, structured with long retro-olfaction. Made with the godello grape by the enologist most awarded in Spain last year.

Con respecto a los vinos, el blanco As Sortes de la bodega Álvaro Palacios es una apuesta segura, un blanco con barrica muy mineral. Persistente, estructurado, con largo retrogusto. Elaborado con la variedad godello por el enólogo más premiado en España el año pasado.

Above all, I would like review Valtravieso, a modern-style Ribera and Ferrer Bobet from Priorat DOP for stronger tastes.

Sobre todo me gustaría reseñar el Valtravieso, un Ribera de estilo actual y el Ferrer Bobet del Priorat para gustos más recios.

Albayda tasting notes/ Notas de cata del Albayda



The parcipants during the tasting
Los participantes durante la cata


José Antonio Gutiérrez and Antonio López de la Casa (Fontedei enologist)




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