domingo, 29 de noviembre de 2015

Fernández Herrero winery at Ideal Wine Show in Granada / Bodega Fernández Herrero en el Salón del Vino Ideal de Granada


Fernández Herrero is a small winery located in the north of the province of Granada (Huéscar). Its vineyards spread across La Sagra Mts (more than 1300 m. above the sea). The winery goes on with an old tradition of more than 50 years in the area.


Fernández Herrero es una pequeña bodega situada en el norte de la provincia de Granada (Huéscar). Sus viñedos se extienden por el macizo de La Sagra (más de 1300 metros sobre el nivel del mar). La bodega perpetúa una antigua tradición de más de 50 años en la zona.







I had the opportunity of tasting both of its red wines as one of the teaching tastings at the show (Two tastings a day, one in the morning and another in the evening. Thus, there were tastings of every winery present at the meeting). 

The wines are commercialized as Irving. 
The younger one, Irving Roble 2013 (few months in barrel) is made with tempranillo, cabernet sauvignon, shyrah and merlot. Well balanced coupage. The aged one, Irving Reserva (12 months in barrel) with the same coupage: complete, elegant and mineral.
The grapevines are still quite young so we can expect a promising future.

He tenido la oportunidad de catar los dos tintos de la bodega dentro de una de las catas didácticas de la feria (Dos catas por día, una por la mañana y otra por la tarde. De esta forma, ha habido catas de cada una de las bodegas presentes en el evento).

Los vinos se comercializan como Irving. El más joven, Irving Roble 2013 (pocos meses de barrica) se hace con las variedades tempranillo, cabernet sauvignon, syrah y merlot. Un coupage equilibrado. El de mayor crianza, Irving Reserva (12 meses de barrica) lleva el mismo coupage: un vino completo, elegante y mineral. Las cepas son todavía jóvenes, de ahí que podamos esperar un futuro prometedor. 





From right to left: the sommelier who hosted the tasting, the owner, Rafael Fernández Sánchez, Francisco Marín, "Curro", sommelier and chef of Asador Curro and the main sommelier of the show. Finally, the chef of the restaurant that carried out the pairing: El Chambao del Vizco (Dúrcal)

De derecha a izquierda: el somelier que dirigió la cata, el dueño de la bodega, Rafael Fernández Sánchez, Francisco Marín, "Curro", el somelier principal de la feria y los chefs del restaurante que proporcionó el maridaje: El Chambao del Vizco (Dúrcal)







One of the moments of the tasting when Curro explained the wine features

Uno de los momentos de la cata cuando Curro explicaba las características del vino.


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