sábado, 14 de noviembre de 2015

Tasting Pago de Carraovejas and Ossian wines (october 2015)

The white ones from Ossian (Nieva, Segovia, Castilla-León) are made following the methods from Burgundy in France. Thus, one can feel the mineral tasting, the presence of the wood -weird for Spanish white wines-. Among the red ones (Pago de Carraovejas winery, the main brand of the group) I would like to emphasize Pago de Carraovejas Reserva 2012 with its complex wooden and spicy flavours.


Los blancos de Ossian (Nieva, Segovia, Castilla-León) se elaboran siguiendo los métodos de Borgoña en Francia. De esta manera uno puede sentir el sabor mineral, la presencia de la madera -raro en los vinos blancos españoles-. Entre los tintos (de la bodega Pago de Carraovejas, la principal marca del grupo) me gustaría destacar Pago de Carraovejas Reserva 2012 con sus aromas complejos a madera y especias.

A Pago is a terroir, a special vineyard that has keeps its traditional process of winering with a strict control of the grapes used (it is forbidden to add grapes from another vineyard). 
                 
Un pago es un terroir, un viñedo especial que mantiene su método tradicional de vendimia y crianza con un control estricto de las uvas utilizadas (está prohibido añadir uva de otro viñedo).

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